Začínáme trénovat !!!!

26.05.2020 10:43

Vážení rodiče,

 

vývoj situace nám umožňuje zahájit alespoň „suchou“ přípravu. Krytý plavecký bazén zůstává prozatím vypuštěn a k otevření dojde nejspíše od září. Proto jsme pro děti připravili náhradní tréninky následujícími dvěma formami:

 

A) Tréninky v hale TEZA od středy 27.5. do středy 24.6.

B) Plavání na letním koupališti v průběhu měsíců červen až srpen

 

ad A) Tréninky v hale TEZA

tyto tréninky začínají již tuto středu a budou pokračovat až do konce června (resp. 24.6.). Máme pronajat celý velký hlavní sál. Rozdělení dětí kopíruje rozdělení na bazénu. Na pondělí je to 114 dětí, na středu 109 dětí (viz příloha). Budou rozděleni do jednotlivých skupin a bude pro ně připraven trénink formou posilování, běhání, drobné soutěže atd. Uvidíme, jak se nám to bude dařit. Nemáme s tímto zkušenost, a tak si to bude muset sednout. Každopádně se budeme maximálně snažit, aby tu hodinu a půl tréninku strávili velmi efektivně.

 

Pondělní trénink začíná v 17:45 a končí v 19:15, středeční je od 17:30 do 19:00 (musíme respektovat rozvrh haly).

 

Důležité náležitosti:

  • Vstup do haly je povolen pouze v halové obuvi se světlou podrážkou.
  • Na prvních trénincích bude trenér vybírat podepsané prohlášení o bezinfekčnosti (viz příloha).
  • Sraz dětí a trenérů je 10 minut před začátkem tréninku u bočního vchodu do tělocvičny. Nikdo nesmí vstupovat do areálu bez svolení trenéra.
  • Na sportoviště budou moci vstupovat pouze sportovci a trenéři. Prosíme rodiče, aby děti trenérům předávali u bočního vchodu a na stejném místě je po tréninku vyzvedávali. Rodiče nebudou na sportoviště vpuštěni!
  • Hráči musí mít při příchodu i odchodu ze sportoviště roušku! V průběhu tréninku nemusí mít hráči roušky. (toto opatření se bude asi měnit, ale zatím to nastavíme takto)
  • Před a po každém tréninku dochází k dezinfekci rukou všech účastníků tréninku. Po každém tréninku budou dezinfikovány tréninkové pomůcky.
  • Šatny jsou prozatím uzavřeny. Sportovci budou chodit na trénink již převlečeni. Věci si bude možné odložit v hledišti. (toto opatření se bude asi měnit, je možné, že šatny budou otevřeny – čekáme na přesné vyhodnocení aktuálních opatření)
  • Doporučujeme si na tréninky nenosit cenné věci, nemůžeme za ně ručit.
  • Každý sportovec musí mít s sebou své vlastní pití.
  • Pokud dítě jeví známky jakékoli nemoci, na trénink ho prosím nepouštějte. V případě, že dítě jeví známky onemocnění, je neprodleně kontaktován zákonný zástupce a dítě je z tréninku vyloučeno.
  • Účast hráče na trénincích necháváme na jeho zákonném zástupci.

 

ad B) Letní koupaliště

dále domlouváme s vedením Lázní Hodonín a Města Hodonína možnost alespoň částečného tréninku na letním koupališti. Nicméně vzhledem k velkému vytížení areálu ze strany veřejnosti bude tato možnost velmi limitovaná. Pravděpodobně nám bude některý den ze strany Lázní rezervován velký bazén v prostoru letního koupaliště v době od 20:00 do 21:00 a to po celou dobu červen až srpen.

 

Je jasné, že toto má význam pouze pro starší plavce, zejména pro ty, co se připravují na sezónu dálkového plavání, nicméně jsme vděčni i za tuto podporu a možnost si opět „šáhnout na vodu“. Detaily těchto tréninků se ještě dolaďují a budeme následně informovat o finální verzi.

 

Pevně věřím, že se nám opětovný rozběh tréninků, alespoň touto náhradní cestou podaří a doženeme tréninkové manko.

 

Omlouvám se za to, že informace zasílám takto na poslední chvíli, ale doba je turbulentní, čekali jsme na finální rozhodnutí ohledně otevření bazénu. Děkuji za pochopení.

 

S pozdravem

 

Jiří Beneš

 

Přílohy:

Rozdělení dětí červen 2020 - hala TEZA.xlsx (20324)

Bezinfekčnost 2020.pdf (108246)