Vyškovský Kapr 15.12.2012

16.12.2012 14:59

Posledním závodem sezóny bývá tradičně Vyškovský Kapr. Jde o kombinaci regulárních individuálních závodů se zpestřením díky bodové soutěži klubů, závodů trenérů a v neposlední řadě lovení kaprů z bazénu.

 

Náš tým letos vyslal pouze mladší závodníky ročníků 2001 a mladší. Konkrétně děvčata Ádu Benešovou, Lucku Zubalíkovou a Kristýny Maděričovou a Tajblovou. Za kluky nás reprezentoval Marek Šivel. Vzhledem k tomu, že body do soutěže týmů se počítají za výsledky bez rozdílu věku, byl náš tým handicapován v rámci klubové soutěže, protože body získávali zejména starší plavci. Proto jsme se zaměřili na individuální výkony. A zde se nám dařilo výborně. Naše děvčata, ačkoli ve velmi malém počtu, vylovila téměř polovinu možných medailí. Lucka získala ze tří startů 3 medaile (2x zlato, 1 xstříbro) a taktéž Áda měla stejný počet medailí (1 x stříbro, 2 x bronz). Jeden bronz ještě získala Kristýna Tajblová. Kristýna Maděričová a Marek Šivel si zlepšili své osobní rekordy, takže i pro ně byly závody úspěšné. Holky pak výborně zaplavaly ve štafetě, kdy se umístily mezi staršími děvčaty na 6. místě.

 

V klubové soutěži jsme se i přes výše zmíněný handicap umístili na 7. místě ze 13 oddílů. K zisku bodů přispěl 10 body i trenér (tedy já) v závodě trenérů. Svůj výkon bych zhodnotil stručně: "doplaval". Na konci proběhlo lovení 4 kaprů, na což jsme bohužel svým 7. místem nedosáhli, nicméně i tak to byla zábava. 

 

Plaveckou sezónu, která pro nás byla velmi úspěšná jsme zakončili důstojně.

 

Jiří Beneš

 

Výsledky: 1863_Kapr2012.pdf (1,3 MB)