Soutěž měst 2019 - obhajoba stříbra!!!

03.10.2019 13:29

Dovolte mi informovat Vás o tom, že Hodonín obhájil v kategorii měst 20tis – 50tis obyvatel druhé místo v České republice. Vítězem se v naší kategorii stal (opakovaně) Bohumín s 10.548 body a 1072 účastníky. Celkově se ve všech kategoriích zúčastnilo 28 měst a přes 11 tisíc účastníků.

V letošním roce, díky velmi intenzivní podpoře Města Hodonín a jeho příspěvkové organizace TEZA, došlo oproti roku 2018 k významnému zlepšení, a to jak v počtu účastníků z 514 na 618 tak i v počtu dosažených bodů z 7696 b. na 8625 b. Je to zejména důsledek pečlivé propagace (velkoplošné reklamy, Hodonínské listy, rádio Jih, plakáty) a zaangažování organizací, kde je Město zřizovatelem.

Velice děkujeme Lázním Hodonín a jejich pracovníkům za pomoc při organizaci tohoto náročného 15hodinového maratonu.  Velice oceňuji nasazení členů našeho plaveckého oddílu – OSP Hodonín, kteří od 6:00 až do 21:00 vytrvale organizovali, měřili, zapisovali a vyhodnocovali zaplavané 100m úseky.

Mile nás potěšila vstřícnost a nápomocnost rodičů našich plavců, kteří neváhali a pomáhali se záznamem časů a vypisováním diplomů pro jednotlivé účastníky.

Velkou motivací pro nás všechny jsou významné individuální výsledky některých plavců. Jmenovitě bych zmínil pana Antonína Kořínka, který ve věku 79 let zvládl 100m svižným kraulem za 1:59min. Většina účastníků byla svým výkonem potěšena a účast jim přinesla radost. Senioři se radovali z dosažených časů a diplomu, který ukážou vnoučatům, a naopak malé děti předškolního věku se chlubili svým prarodičům, že to zvládli.

Řada účastníků potvrdila, že od rekonstrukce bazénu ještě na „kryťáku“ nebyli a tato akce je podnítila k tomu, aby zase začali pravidelně sportovat a plavat.

Celkově jsme rádi, že náš tým organizátorů (OSP/TEZA) vytvořil kvalitní akci, která rozšířila portfolio akcí pro širokou sportovní veřejnost, následujíc atletické „Oběhneme ČR lesoparkem“, veslařské „Drakobití“, či „Sportovní hry“.

Podrobné výsledky a fotografie naleznete zde:

https://www.caspv.cz/cz/projekty/plavecka-soutez-mest/vysledky/

https://plavanihodonin.rajce.idnes.cz/2019-10-02_Plavecka_soutez_mest

 

Jiří Beneš

předseda

ODDÍL SPORTOVNÍHO PLAVÁNÍ Hodonín z.s.