Plavecká soutěž měst 2020

22.09.2020 16:43

Zapojte se do 29.ročníku PLAVECKÉ SOUTĚŽE MĚST

Akce je určena pro širokou veřejnost.

Příjďte podpořit naše město v této celorepublikové soutěži konané ve středu 30.9.2020 na krytém plaveckém bazénu v Hodoníně.

- tradiční republiková akce je pořádána od roku 1992. Oslovuje zájemce všech věkových kategorií - od dětí předškolního věku až po důchodce - a stala se za dobu svojí existence důležitou kapitolou při propagaci kondičního plavání jako vděčné, celoročně i celoživotně využitelné pohybové aktivity - možnost startovat mají v uvedený den plavci všech věkových kategorií. Kterýkoliv zájemce dostává šanci zaplavat si libovolným stylem na čas trať 100 metrů, otestovat si tak svoji aktuální formu a zároveň se na chvíli ocitnout v roli jednoho z "reprezentantů" svého města - na krytém bazénu v Hodoníně se do akce může zapojit každý, kdo ve městě bydlí, pracuje nebo studuje. Stejně tak mají příležitost hájit čest a slávu toho kterého města přespolní plavci z řad pravidelných i svátečních návštěvníků zúčastněného bazénu. Soutěž začíná v 6:00 ráno a končí ve 20:00. V tomto čase se můžete kdykoliv zapojit do soutěže.

Každý účastník obrží diplom se zaplavaným časem + hodinový vstup na bázén po dobu soutěže zdarma!

Není jistě od věci zopakovat, že akce nemá podobu klasické štafety a dle aktuální situace ji proto lze v průběhu dne kdykoliv přerušit. Plavci budou mít vyhrazenou dráhu, kde jim bude změřen čas a následně obrží účastnický diplom. - pořadatelé v jednotlivých bazénech mají vždy k dispozici bodovací tabulky přizpůsobené věku a pohlaví a podle těchto tabulek hodnotí dosažené výkony - důležité je dodržovat pravidlo, podle kterého se každý plavec vydává na trať nikoliv z bloku, ale na povel rozhodčího startuje přímo z vody - od okraje bazénu - bodový součet za 250 nejlepších výkonů v kategorii A (města do 20.000 obyvatel) a za 500 nejlepších výkonů v kategoriích B a C (města do 50.000 a nad 50.000 obyvatel) určuje republikové pořadí v soutěži měst - plavci mladší než 7 let a starší 60-ti let získávají maximální počet bodů (28) za překonání stometrové trati - bez ohledu na dosažený čas