Mistrovství ČR žactva v dálkovém plavání

28.07.2013 08:57

O víkendu 20.-21.7. pokračoval Český pohár v dálkovém plavání na Hlučínské štěrkovně dalším závodem a to O pohár města Hlučína a také Mistrovství České republiky žactva. Plavalo se na tratích 1, 3, 5 a 10 km. Počasí vyšlo na výbornou, voda fantasticky čistá o teplotě 24 stupňů. Dvoudenní závody se vydařili a jména jako Lenka Štěrbové, Libor Smolka, Karel Baloun, Vít Ingeduld nebo Matěj Kozubek zaručovali velmi kvalitní závody.

V sobotním závodě O pohár města Hlučína si Lucka Zubalíková dala na rozplavání kilometrovou trať. Téměř s půlminutovým náskokem zvítězila ve své kategorii mladších žaček časem 15:27,1 a opět dala všem najevo, že i když je na svých druhých závodech v dálkovém plavání a její jméno ještě nikdo nezná je nutno s ní počítat v boji o medaile. S celkového počtu 40 závodníků, kteří se postavili na start kilometrové tratě se Lucka velmi dobře prosadila a doplavala na absolutním 14 místě bez rozdílu věku a vyhrála svou kategorii mladších žaček. Ve druhé polovině závodu se držela o rok staršího žáka Romana Procházky z Bruntálu, který byl v cíli jen o sekundu rychlejší. Podobný souboj již absolvovali o týden dříve na Seči.

Mistrovství České republiky mladšího žactva se plavalo v neděli a start byl v pravé poledne a to na trati 3 km. Na start se postavilo celkem 19 mladších žaček a žáků. Při startu je doplnilo 21 starších žáček a žáků, kteří bojovali o mistrovské tituly na trati 5 km. Lucka pokračovala ve velmi dobrém výkonu a opět hned po startu si vyplavala velmi dobrou pozici. V poměrně svižném závodě si již po prvním kole vytvořila mírný náskok, asi 20 metrů, před svou největší soupeřkou Zoe Zdražilovou z Bruntálu. Tento náskok postupně zvyšovala díky třem vyrovnaným okruhům. V cíli byla první s časem 48:21,4 s náskokem minuty a půl před zmiňovanou Zoe. Tak jako v sobotu na kilometru, tak i v neděli na třech kilometrech spolupracovala s Romanem Procházkou. Lucka si svým výkonem nejen vyplavala první místo v závodě, ale zároveň titul Mistr České republiky v dálkovém plavání mladších žaček pro rok 2013. Gratulujeme !!!

Celkové výsledky: Vysledky_20130720_Hlucin.xlsx (67161)