Nejlepší plavci ČR za rok 2019

31.01.2020 16:50

Ve středu 15. ledna hostilo pražské Kongresové centrum slavnostní vyhlášení ankety o nejlepší sportovce Českého svazu plaveckých sportů za rok 2019.

V rámci programu proběhlo i vyhlášení třech kategorií Sekce dálkového a zimního plavání – dálkové plavání dospělí, dálkové plavání junioři a zimní plavání. O pořadí ve všech třech kategoriích rozhodlo hlasování členů Výboru sekce, reprezentačního trenéra Jana Srba a vedoucího SCM dálkového plavání Josefa Nalezeného. Mezi dospělými dálkoplavci měla anketa letos jasného favorita v podobě Matěje Kozubka. Dvojnásobný vítěz hlasování z let 2015 a 2017 prožil výbornou sezónu.

Stejně jako Matěj Kozubek mezi dospělými vládla v juniorské kategorii Lucie Zubalíková. I ona se objevila na všech hlasovacích lístcích na prvním místě. K úspěchu v anketě ji pomohla dvě čtrnáctá místa v mezinárodní konkurenci – jednak na domácím Mistrovství Evropy juniorů v Račicích a také v závodě Evropského poháru v Barceloně. V domácí konkurenci si pak dokázala připsat první mistrovský titul v dospělé kategorii, když na konci srpna ovládla v Račicích závod na 5 kilometrů. Velkým bodovým finišem se pak dokázala posunout na celkové třetí místo v celkovém hodnocení Českého poháru, který stylově zakončila českým rekordem v kategorii mladšího dorostu na 5 km,který zaplavala v listopadu v Krnově.

Jsme velice potěšeni, že se odchovankyni hodoninského plaveckého klubu takto mimořádně daří a držíme jí place i v letošní sezóně.

O dalších oceněných se dočtete na odkazu:

czechswimming.cz/index.php/9-tiskove-zpravy-verejne/1567-nejlepsi-plavkyni-za-rok-2019-byla-vyhlasena-simona-kubova