Lužický Drsňák 2022

08.02.2022 09:49

Lužický Drsňák 2022

První zimní triatlon tohoto roku pařádaný v sobotu 5.2. v Lužicích se těšil velkému zájmu závodníků i diváků. Oddíl sportovního plavání připravil závod, kde na účastníky čekalo 100 metrů plavání bez neoprénu, 6 kilometrů jízdy na kole a 3 kilometry běhu. Podmínkou účasti byla zkušenost se zimním plaváním.

Do vody, která měla 3,1°C se odvážilo 22 účastníků. Velkou částí startovního pole byli plavci z pořádajícího klubu včetně předsedy Jiřího Beneše. Nejmladší byl jedenáctiletý Štěpán Mífek, který zvládl dětský závod za 20:47 minut. Na start ženské kategorie se postavilo pět drsňaček, kde byla nejrychlejší Jana Kadlecová v čase 40:10. V mužské kategorii soutěžilo celkem 16 drsňáků a vítězem se stal Jakub Kanta v čase 35:57. V tomto náročném závodě nešla ani tak o dosažený čas, ale o to jej zdárně dokončit, což se všem podařilo.

Děkujeme obci Lužice, která pořádání závodu umožnila a darovala věčné ceny pro všechny účastníky. Technickou část a zázemí zajistil Roman Lukovský s manželkou Blankou. O zvuk se postaral Matěj Motyčka. Věříme, že touto akcí jsme přispěli k oživení areálu rybníka Lužák, který po tornádu prochází velkou rekonstrukcí. Budeme se těšit, že zde budeme i nadále pořádat letní i zimní sportovní akce.

 

Fotogalrie ze závodů:

plavanihodonin.rajce.idnes.cz/Luzicky_Drsnak_2022-2/