Informace k rozvolňování a výhledu tréninků

01.12.2020 16:07

Vážení rodiče,

 

vzhledem k tomu, že všichni napjatě sledujeme situaci s rozvolňováním, PES skóre a možnosti kdy se co otevře, dovolte mi, abych Vám zaslal výhled, kdy bychom mohli obnovit tréninky my. Bohužel za současné situace není výhled příliš optimistický. Jak jistě víte, celá ČR se ve čtvrtek přesune do skupiny opatření 3 dle PES, což umožňuje otevřít bazény. Většina bazénů v našem okolí s tím počítá a v brzké době (po ohřátí vody) bazén skutečně otevřou (pátek/sobota). Bohužel každý bazén musí určit své limity pro individuální sportovce (veřejnost) a organizované sportovce. Pro individuální sport je limitem 1 osoba na 15m2 provozní plochy, což pro Hodonínský bazén představuje kapacitu 80 lidí. Avšak, pro organizovaný amatérský sport je dán jenom jeden limit, a to pro všechna sportoviště což je 10 osob (viz přiložená oficiální matice opatření). Na jedné sportovní ploše (= bazén) smí být pouze jedna skupina do 10 osob (9+1 trenér).

 

Za této situace náš oddíl samozřejmě tréninky organizovat nemůže. Provozovatel Lázně Hodonín nebude bazén ani pronajímat žádným spolkům a organizovaným skupinám, neboť výše potenciální pokuty je likvidační. Tudíž pokud nedojde ke změně pravidel a kapacita organizovaného sportu nebude stejná jako u individuálního (pro Hodonín 80 osob), tak při skóre PES 3 tréninky nezahájíme. Trochu lepší je situace při skóre PES 2, kdy již může být organizovaná skupina 50 osob. To již bychom při přeskládání skupin zvládli a tréninky obnovili.

 

Dle odhadů, které zaznívají ve veřejném prostoru se očekává, že skóre 2 pro celou ČR by mohlo být dosaženo koncem roku. Nicméně, je to predikce, kterou nemůže nikdo garantovat.

 

Uvidíme, zdali nedojde k přehodnocení současného nesmyslného pravidla, kdy v bazénu může být 80 individuálních plavců, ale jenom 9 organizovaných, nicméně vzhledem k tomu, že se urputně trvá na tom, aby cvičící ve fitness centru měli roušku, tak velkým optimistou nejsem.

 

Každopádně, jakmile se naskytne možnost, abychom mohli vytvářet skupiny alespoň kolem těch 50 osob, tak tréninky opět zahájíme.

 

Jinak pevně věřím, že využijete alespoň možnost individuální rekreační návštěvy v bazénu, když už bude konečně opět otevřen.

 

S pozdravem

 

Jiří Beneš