Cyklosoustředění 6.-8.11.2015 Lučina

13.11.2015 11:58

V rámci nabídnutí dětem možnosti uplatnění i v triatlonu, jsme pro vybranou skupinu 26 dětí, uspořádali první soustředění se zaměřením na cyklistické dovednosti. Mezi děti jsme vybrali ty u kterých se nám zdá perspektivní soustředit se v budoucnu i na triatlon. Logicky se jedná zejména o děti starších ročníků 11-16 let.

 

Soustředění jsme pořádali poprvé a tak jsme z toho měli trochu obavy. Byli jsme však velmi mile překvapeni přístupem dětí a tím jak byly hodné. Opravdu jsme nemuseli řešit žádný problém a dostalo se nám pochvaly i od personálu hotelu i lektora Petra Hynčici.

 

V průběhu soustředění jsme se zaměřili na tři výukové okruhy. Prvním okruhem byl trénink základních jezdeckých dovedností jako je rovnováha, brždění, zvládnutí smyku, přejezd překážky a podobně. Druhým okruhem byla jízda na pumptracku, kde se děti učily zvládat techniku „pumpování“. Třetím okruhem byly vyjížďky do okolí a praktické procvičování při sjezdech na lesních cestách apod.  

 

Všechny děti tyto cviky zvládly. Každý je na to trochu jinak talentovaný, někomu to trvá déle, někomu kratší čas. Důležité je, že se všechny děti ve svých dovednostech posunuly a v neděli zvládaly překážky o kterých se jim v pátek ani nesnilo. Lektor Petr Hynčica taktéž děti pochválil, že je vidět, že nejsou peciválové a že mají dobrou fyzičku.

 

Zázemí jsme měli zajištěno v Hotelu Radějov, který se ukázal být pro naše soustředění ideálním místem. Ubytování, strava, služby i ochota personálu byly super.

 

Rádi bychomv květnu udělali pokračování o kterém budeme rodiče včas informovat.

 

Fotky naleznete:

https://plavanihodonin.rajce.idnes.cz/Cyklo_soustredeni_Lucina

 

Jiří Beneš