AXIS Cup Jihlava

03.11.2014 12:17
O víkendu 1. a 2. listopadu se v Jihlavě uskutečnil AXIS Cup jako 7. kolo Českého Poháru. Bylo zde přítomno 44 oddílů z celé ČR, ale také kluby z Rakouska, Slovenska a Maďarska. Po dlouhém váhání jsme nakonec přihlásili naši plavkyni Lucku Zubalíkovou. Ve velké konkurenci a účasti celé české reprezentace se nakonec po odhláškách dostala na 8 závodů z devíti, což už byl velký úspěch. Byla jediná plavkyně z ročníku 2002, která se probojovala na start závodů, a tím dostala poprvé příležitost si vyzkoušet závody s těmi nejlepšími. 
I když startovala v prvních rozplavbách a na nejlepší se jen dívala, byla to pro ni ohromná zkušenost. Podívala se jak to funguje na republikové úrovni, jak i reprezentanty povzbuzuje celý oddíl a všichni přítomní dokážou ocenit výkony na úrovni rekordů.
Lucka se s jednotlivými závody popasovala velmi dobře, neudělala sobě ani oddílu OSP Hodonín ostudu. Šestkrát si zlepšila své osobní maxima, některé i o 3 - 4 sekundy, zbylé dva časy byly na úrovni osobních rekordů. V celkové výsledkové listině se sice umístnila v druhé polovině startovního pole, ale to že za jejími časy bylo někdy dalších 10 starších plavkyň svědčí o kvalitních časech, které zaplavala. 
Jména jako Barbora Závadová, Petra Chocová, Simona Baumrtová, Lucie Svěcená, Martin Verner, Petr Bartůněk a další svědčí o kvalitě závodů, kterých se Lucka účastnila. Lucce gratulujeme!!!