6 zlatých z Letního Pohár ČR 10 letých

12.06.2012 09:41

O víkendu 9.6.-10.6. proběhly na krytém bazénu v Karviné nejvyšší mistrovské závody desetiletého žactva - Letní Pohár ČR oblast Morava. Závodů se zůčastnilo 34 klubů z celé Moravy a části Čech, přičemž do každé disciplíny bylo přijato pouze 36 resp. 24 závodníků z předcházejících Krajských přeborů. Každý závodník smí startovat maximálně v šesti disciplínách.

 

Nejúspěšnější plavkyní celých přeborů se stala Hodonínská plavkyně Lucie Zubalíková, která svých šest startů proměnila v zisk šesti titulů. Navíc získala pohár pro plavkyni, která dosáhla nejhodnotnějšího výkonu celých přeborů.

 

Takovýto úspěch je pro náš klub zcela mimořádný. Lucie porazila všechny soupeřky z týmů jako je Kometa Brno či KPS Ostrava, což jsou největší zásobitelé českého reprezentačního týmu.

 

Lucčin úspěch je vrcholem celkově úspěšného působení našeho plaveckého oddílu v posledních letech. Naši plavci vozí již několik let pravidelně medaile z krajských přeborů a kvalifikují se na Poháry či Mistrovství ČR (Šivel, Kasík, Benešová, Tajblová, Tomčal, Belka). Již v minulých letech Tomáš Kasík vybojoval několik medailí na Poháru ČR. Nynější Lucčin zisk 6 zlatých medailí tedy není náhodným výsledkem, ale je třešinkou na dortu celkově pevné plavecké základny našeho sportu v Hodoníně.